Hakata light-up wandeling

Hakata light-up wandeling
Het grootste beeld van een zittende Boeddha in Japan. Je kon dit beeld bewonderen in de Hakata light-up wandeling in 2015 in Tochoji Temple

Ik woon al meer dan een jaar in Japan hierdoor kan ik zeggen dat de herfst mijn favorieten seizoen is. De ondraglijke hitten en vochtigheid beginnen stilletjes aan te verdwijnen. Net zoals ik dit graag verwelkom, doen de Japanners dit ook door verschillende evenementen te organiseren. Een van deze evenementen is de Hakata light-up wandeling.

Hakata light-up wandeling

Hakata light-up wandelingHet is een simpel concept. Verschillende tempels in de omgeving van het treinstation van Hakata zijn met de hulp van bedrijven die gespecialiseerd zijn in verlichting omgetoverd in een sprookjesachtige wereld. Tijdens dit kort evenement kun je de tempels ‘s avonds bezoeken tussen 17.30-21.00u

Langs de route en aan de ingang van de tempels worden ook verschillende varieteiten aan  Japans ‘street food’  aangeboden. Ideaal dus om je wandeling te combineren met heerlijke Japanese gerechtjes.

Tips;

  • Wil alle tempels rustig bekijken zorg er dan voor dat je zeker om 17.30 begint aan je wandeling (je hebt de volle drie en een half uur zeker nodig)
  • Je hebt voor dit evenement een ticket nodig. Een ticket in voorverkoop kost 1000 yen (2016), koop je een ticket op de dag van het evenement dan is het 1300 yen.

Een aantal impressies

Touchouji Tempel

Hakata light-up wandelingHakata light-up wandeling

Joutenji temple

Hakata light-up wandelingHakata light-up wandeling

Mjotenji temple

Hakata light-up wandelingHakata light-up wandelingEn andere…

Hakata light-up wandeling 2017

Hakata light-up wandelingWaarschijnlijk gaat er ook in 2017 een nieuwe editie zijn. Ben je rondt eind november in Fukuoka dan raad ik je zeker aan hier eventjes tijd voor vrij te maken.

Hakata light-up wandelingVoor meer informatie over de volgende Hakata light-up wandeling kan je hier hun website bezoeken.

Heb je opmerkingen, suggesties of vragen dan kan je ze altijd in de ‘comments section’ plaatsen, of op mijn facebookpagina,  google+ pagina of via Twitter.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.