Uilen café Hakata

Uilen café HakataJe hebt misschien al eens gehoord van het fenomeen van de kat cafés in Japan. Ze zijn extreem populair omdat het hebben van een huisdier vaak niet is toegelaten. Maar recent is er een nieuw concept dat aan populariteit wint, dat zijn uilen cafés. Het is het zelfde concept als bij een kat café. Je betaalt om tijd door te brengen met uilen. Misschien weten sommige onder jullie het al, maar ik ben een grote Harry Potter fan hierdoor wilden ik zo een café zeker eens bezoeken. Ik had gelukt, want in Fukuoka is er een uilen café. Dit is dus waar ik met een paar vrienden naar toe ben gegaan, Het Uilen café Hakata.

Uilen café Hakata

Mijn ervaring

Uilen café HakataWe arriveerden een beetje vroeg, waardoor we moesten wachten. Maar we hadden geluk, er waren nog juist genoeg plaatsen vrij voor het volgende tijdslot. We konden dus zonder al te lang te moeten wachten binnen gaan. Nadat we binnen waren werden we naar de tweede verdieping geleid.

Uilen café Hakata

Hier kregen we ons drankje, moesten we onze handen ontsmetten en ondertussen werden de vele regels waaraan we ons aan moesten houden uitgelegd. (zoals, geen foto’s met flash, je mag de uil enkel op het hoofd of zijn rug strelen, enz..) Deze uitleg was enkel in het Japans, maar ze hadden ook Engelse instructies (met hier en daar een leuke vertaal fout.)

Uilen café HakataNa de uitleg en ons drankje (wat ongeveer 15-20min in beslag nam) mochten we eindelijk terug naar beneden gaan en de uilen ontmoeten. Iedereen kreeg de kans om de verschillende uilen eens vast te nemen en te strelen, en natuurlijk om veel foto’s mee te nemen. Je mag de uilen naar gelang de grote op je hand, schouder of zelfs je hoofd zetten. Dit op eigen risico! Maar volgens de werknemers daar brengt het geluk, als een uil beslist zijn boodschap op je achter te laten. Na een kleine 40minutjes was het tijd. We gingen terug naar boven om onze spullen te nemen en ons avontuur zat erop.

Uilen café Hakata

Zou ik het nog eens doen?

Uilen café HakataHet is een leuke ervaring, maar op het zelfde moment geeft dit denk ik veel stress aan de uilen. De vele regels proberen  de stress te beperken, maar er zijn altijd wel een aantal mensen die zich hier niet aan houden. Er word wel elk uur afgewisseld tussen de uilen. Waardoor elke uil na een uurtje stress zeker een uurtje rust heeft. Waarschijnlijk zou ik het hierdoor nog eens doen. De werknemers van het uilen café Hakata zien strikt toe op de regels zodat de uilen zo weinig mogelijk stress ervaren.

Ik wil hier ook naartoe

Uilen café HakataHet uilen café Hakata is een van de drie ”owl family cafe’s” in Japan. De andere twee kan je vinden in Osaka en Kyoto.. Aan het begin van elk uur kan een groep mensen het café betreden. Dus er is een kans dat je niet direct binnen kan en een uurtje moet wachten. Als je in groep naar het café wilt gaan is het misschien best op dezelfde dag een tijdslot te gaan reserveren.

Waar is het?

Het uilen café Hakata is gelegen in de Hakata kawabata shotengai (overdekte winkelstraat). De simpelste manier is; de metro te nemen tot in Nakasu-Kawabata en via uitgang nummer vijf naar buiten gaan. Hier kom je direct uit op de overdekte winkelstraat die enkel toegankelijk is voor voetgangers en fietsers. Wandel tot bijna aan het einde van deze winkelstraat en hier vind je na een tijdje aan je rechterkant het café.

Belangrijke informatie.

  • openingstijden zijn van dinsdag tot vrijdag vanaf 12.00-20.00u
    • Op zaterdag en zondag en feestdagen van 11.00-20.00
  • Het café is gesloten op maandag. (Als maandag een feestdag is dan is het de volgende dag gesloten)
  • prijzen:
    • 1500Yen voor een volwassenen (Als je een biertjes wilt drinken is het 1700yen)
    • 1000Yen voor kinderen (0-12jaar oud)

Hier kan je hun website vinden (Enkel in het Japans)

Uilen café Hakata

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.