een wandelingetje in Hakata

een wandelingetje in Hakata.Soms heb je van die momenten dat je niet weet wat te doen, maar op het zelfde moment wil je ook niet binnen blijven. Op zo een dag besloot ik te gaan rond wandelen in Hakata. Zoals altijd heb ik weer een aantal foto’s genomen en toen het donker was geworden ontdekte ik een ‘freedom ‘marktje. Dit zijn de foto van een wandelingetje in Hakata.

Een wandelingetje in Hakata.

Soms als ik niet weet wat te doen dan ga ik zomaar ergens rondwandelen en probeer ik verloren te lopen. Ik merk dat ik vaak tijdens deze momenten de leukste ontdekkingen doen. Deze blog gaat over zo een moment van de weg kwijt zijn.

Oud hakata

een wandelingetje in Hakata.Tussen Tenjin- en Hakatastation is er een klein  eilandje. Daar kan je langs het water wandelen en voel je een beetje de Hakata-sfeer van hoe het vroeger was. Het is een plaats met charme, meer dan Tenjin- en Hakatastation samen hebben. Ik ben ook eventjes langs Canal city geweest. Hier heb een een aantal leuke dingen gezien, die ik ook eventjes laat zien.

een wandelingetje in Hakata.
Plastiek eten, iets waar de Japanners goed in zijn. Je komt het overal tegen. Het is een universele menukaart.
een wandelingetje in Hakata.
Het moment dat je beslist dat een foto van je kind nog enger kan.
een wandelingetje in Hakata.
Een van de weinig winkels die ik de moeite waard vind. De Totoro winkel.

Freedom night market

een wandelingetje in Hakataeen wandelingetje in HakataWanneer de nacht begon te vallen startte er vlakbij ‘Canal city’ een klein marktje. Omdat het die dag geregend had waren er weinig mensen, maar het had zijn charme. Een klein marktje waar je iets kon kopen om te eten. Traditioneel Japans eten en zelfs een aantal westerse fusion gerechten. Je kon er ook handgemaakte creaties kopen terwijl op het zelfde moment op een klein geimproviseert podium een aantal ambitieuze artiesten aan het optreden waren. Een klein rustig evenement in het midden van Fukuoka.

Dit is niet een eenmalig evenement. Wanneer de zomer dichterbij komt gaat dit marktje weer wekelijks worden georgaiseerd (als alles volgens plan gaat) Voor de volgende ”Freedom night marktje” kan je terecht op hun facebook pagina hier.

een wandelingetje in HakataHeb je opmerkingen, suggesties of vragen dan kan je ze altijd in de ‘comments section’ plaatsen, of op mijn facebookpagina,  google+ pagina of via Twitter.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.