Kyuuto was in Japan (2013).

Ik was in Japan

Kyuuto was in Japan (2013)
The road to Fukuoka The plane that took me to Fukuoka

In februari 2013 ging ik voor het eerst naar Japan. Om mijn familie en vrienden op de hoogte te houden van mijn belevenissen, gebruikte ik deze website voornamelijk om foto’s te delen. Onder deze sectie van de website kan je al deze blogberichten terugvinden. In de zes maanden dat ik in Japan verbleef heb ik in drie grote steden verbleven, namelijk Fukuoka, Busan en Tokyo.

Eerst voor drie maanden, maar dan…

Eerst ging ik naar Japan voor 12 weken. Ik starte aan de GenkiJACS met helemaal geen voorkennis van het Japans. Ik voelde mij er zo snel thuis dat ik besloot om mijn verblijf te verlengen met nog eens 12 weken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A traditional dance company in Busan.

Ongeveer halverwege mijn verblijf besloot ik een weekendje naar Zuid-Korea te gaan. Fukuoka is helemaal niet ver van Busan (de grootste stad van in het zuiden van Zuid-Korea). Omdat het zo dichtbij was ben ik er met een speciale ferry gegaan, die mij in slecht drie uur naar Busan bracht. Het was een kort weekend, maar ik heb toch een aantal dingen gedaan.

De eerste vijf maanden verbleef ik bij een gastgezin in Fukuoka. Verblijven bij dit gastgezin, met twee dochtertjes, was een geweldige ervaring. Al was mijn kennis van het Japans onbestaande in het begin, toch deden ze hun best om me mee te nemen naar verschillende plaatsen, lieten ze me genieten van het normale Japanse familieleven en deze nog zoveel meer. Ze gaven me ook genoeg ruimte voor mezelf, zodat ik Fukuoka kon verkennen samen met mijn vrienden.

GenkiJAC Tokyo

DSC_0912-3
Fukuoka Zen-Garden

Datzelfde jaar opende GenkiJACS een tweede school in Tokyo. Ze gaven mij de kans er naartoe te gaan voor de laatste drie weken van mijn verblijf in Japan. Ik nam het aanbod aan en heb zo op het einde van mijn verblijf nog kunnen genieten van het leven in Tokyo. Ik woonde er in een guesthouse in Fuchu, 30 minuten met de trein van het centrum Tokyo. Ik heb toen zo snel mogelijk mijn weg proberen te vinden in deze drukke stad, zodat ik zo veel mogelijk kon doen.

Alle activiteiten die ik heb gedaan kan je dus vinden in deze sectie van mijn website; elke stad heeft haar eigen categorie. De blogberichten zijn eerder een soort fotogalerij zijn van mijn belevenissen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.