Ik ben verhuisd

Op de zelfde dag dat ik afstudeerde aan GenkiJacs verhuisde ik ook ineens naar mijn nieuwe plaats. De eerste twee maanden verbleef ik in Ijiri in een guesthouse. Dit was best oké voor een korte periode, maar ik kon me niet inbeelden daar een heel jaar te verblijven. Maar als je ooit beslist om Fukuoka te ontdekken en je bent op zoek naar een fatsoenlijke, goedkope plaats om te verblijven dan raad ik zeker Ijiri aan. Daarom ga ik vandaag zowel mijn oude plaats als mijn nieuwe plaats voorstellen in: Ik ben verhuisd.

Ik ben verhuisd

Rond de periode dat ik vertrokken ben uit België heb ik een post geschreven over mijn mogelijke verblijfplaatsen voor het volgende jaar. Wat blijkt? Ik was redelijk accuraat. Ik heb mijn eerste keuze gekregen van dormitory. Maar eerst moest ik twee manden ergens anders verblijven en dit was Ijiri.

Eerst mijn oude plaats: Ijiri

Ijiri is niet gelegen in het centrum van Fukuoka. Kijk je op de kaart dan ligt het nog in de grens van het centrum. Maar vergeleken met België is dit meer een ander dorp 6 km verder. Maar omdat dit Japan is creëert dit niet al te veel problemen. Hierover ga ik later in deze post wat meer over vertellen.

Sharely style Hakata

Als je ooit naar GenkiJacs gaat en je kiest voor een van de goedkoopste accommodatie opties dan kom je bijna zeker terecht in dit guesthouse. Ook al is het oud, een beetje afgeleefd en is de keuken op het tweede verdiep vuil. Dit zijn de enige negatieve punten die ik kan opnoemen. Op dit moment zijn ze ook gelijkelijk aan renovatiewerken aan het uitvoeren. Het kan dus zijn dat in de toekomst deze negatieve puntje er niet meer zijn.

Wat krijg je?

Ik ben verhuisd
De lay-out van een basis kamer

De foto hierboven toont de lay-out van een basis kamer. De kamers zijn klein maar je krijgt voor de oppervlakte toch redelijk wat comfort. Wanneer je de genkan betreedt (een kleine plaats waar je je schoenen uitdoet) heb je direct een kast waarin je je schoenen kan zetten.

Ik ben verhuisd
De mini badkamer

De eerste en enige deur die je tegenkomt in de kamer geeft je toegang tot de kleinste badkamer die je ooit bent tegen gekomen. Je hebt een bad/ douche een kleine wasbak en een toilet. (klein maar alles wat je nodig hebt)

Ik ben verhuisdVervolgens hebt je de rest van de kamer. Je hebt een bed, in de hoek heb je een aantal schappen waar je kleren kan op leggen en een koelkastje. Er is ook een bureau en een stoel. Vlak naast de deur van het balkon, waar je was kan drogen. heb je een plaats waar je wat kleren kan ophangen.

Ik ben verhuisdIk ben verhuisdWaar is het gelegen?

Sharley style Hakata is ideaal gelegen. Met maar twee minuutjes wandelen bereik je Ijiri station. Voor 250 yen kan je in 10-15 minuutjes Tenjin bereiken. Als je een beetje verder wandelt (een 10-tal minuutjes) dan kan je Sasabaru station bereiken. Hier kan je met een ticketje van 210yen Hakata station bereiken in minder dan 10 minuten. In Hakata station kan je de shinkansen nemen. Dit betekend dat je makkelijk toegang hebt tot de rest van Japan vanuit Ijiri.

Wat is allemaal inbegrepen?

  • In de kamer heb je een mini koelkast (je mag ook gebruik maken van de koelkasten die in de verschillende keukens staan, zolang je je naam op je producten schrijft)
  • Alle kamers hebben airconditioner (dit is een must in de zomer)
  • Er is internet in alles kamers (Let wel op! Het internet in de kamers is via een kabel. Dus breng je eigen kabel mee, of koop er eentje in de winkel. Er is wel draadloos internet in de keukens.)
  • Er is een gescheiden wasruimte voor mannen en vrouwen. De wasmachines kan je gratis gebruiken. Er zijn ook droogmachines tot je beschikking. Hiervoor moet je betalen
  • Er zijn drie volledig uitgeruste keukens. (Op het gelijkvloers, tweede verdieping en op het 6de verdiep heb je een keuken enkel voor vrouwen)
  • Je bent dichtbij het centrum van Fukuoka gelegen. (enkel 2 min wandelen tot Ijiri station of 10min wandelen tot Sasabaru station)

—Hier kan je hun facebook pagine of hun website raadplegen voor als je interesse hebt.—

Leuke tijden

Ik heb echt genoten van mijn verblijf in Ijiri. Soms waren de mensen een beetje lawaaierig. Maar dit is iets dat je niet onder controle hebt. Tijdens mijn verblijf daar heb ik vele nieuwe vrienden leren kennen. Ik denk dat dit ook het belangrijkste aspect van Sharly style Hakata is. Als je dit toelaat dan kan Ijiri de meest makkelijke plaatst zijn om vele nieuwe vrienden te ontmoeten

Mijn nieuwe plaats: nishijin

Ik ben verhuisd
Mijn persoonlijke wasmachine

Voor mijn langer verblijf in Japan wilde ik een beetje comfortabeler wonen. Daarom besloot ik dat ik wilde verhuizen naar een dormitory. Er zijn een aantal regels waar je moet aan houden. Zoals; als je ergens anders gaat slapen moet je dit melden, en jongens zijn niet toegelaten in je kamer. Maar deze beperkingen wegen niet op tegen de voordelen. Dit zijn de voordelen; ontbijt en avondeten is inbegrepen voor zes van de zeven dagen, je hebt een kleine keuken en er is een wasmachine aanwezig op je kamer. Een laatste voordeel, als ik 10 minuutjes wandel dan ben ik op het strand.

Ik ben verhuisd
Een apart toilet

De huur van de dormitory is het zelfde als een normaal appartement. Maar ik moet niet zelf ontbijt of avondeten maken voor de meeste dagen. Het keuken personeel is super vriendelijk en er is dagelijkse een conciërge aanwezig die iedereen behandeld alsof we zijn kleinkinderen zijn.

Hoe ziet mijn nieuwe plaats eruit?

Ik ben verhuisdIk ben verhuisdIk ga niet uitgebreid vertellen over mijn nieuwe plaats, zoals ik heb gedaan met Ijiri. Deze kamers kan je niet huren als je geen student bent. Ik ga een aantal foto’s tonen en ik hoop ergens in de toekomst een kort filmpje toe te voegen. Ik ben verhuisd

Ik ben verhuisdIk ben verhuisd

Ik hoop dat ik deze korte kamer tour snel kan maken. Zo kan ik een beetje beter mijn kamer tonen dan op de foto’s Zou jij kiezen voor een domitory wanneer je deze regels hebt? Laat het me weten. Heb je opmerkingen, suggesties of vragen dan kan je ze altijd in de ‘comments section’ plaatsen, of op mijn facebookpagina,  google+ pagina of via Twitter.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.