GenkiJACS deel III

Vandaag komt er een einde aan mijn uitgebreide beschrijving over GenkiJACS. Ik ga het hebben over de steden, Fukuoka en Tokyo en de soorten accommodatie waaruit je kan kiezen.

GenkiJacs in twee verschillende werelden

Fukuoka,

GenkiJACS III
mooi strand/ stads zicht van Fukuoka

Fukuoka, de grootste zuidelijke stad in Japan is een stad die bij veel mensen niet direct een belletje doet rinkelen. Het is de stad met de jongste gemiddelde leeftijd van heel Japan en met de meeste winkelcentra. Het is dus een hippe en moderne stad. Wanneer je aankomt zal je naar alle waarschijnlijkheid een stuk minder overweldigend zijn dan in Tokyo.

Tijdens de ochtendspits is het druk, maar je wordt niet meegesleurd met de stroming. De toeristische trekpleisters zijn vaak rustig om te bezoeken, en worden niet door toeristen overrompelt. Maar net zoals in Tokyo kan je in Fukuoka een aantal pareltjes van plaatsen ontdekken. Ze zijn vaak niet moeilijk te bereiken maar vergen soms een langere wandelafstand dan trekpleisters in Tokyo.

Waar is GenkiJACS gelegen?

GenkiJacs is op 10 minuten wandelafstand van Tenjin station. De school is gelegen langs een hoofdweg maar is niet heel zichtbaar. De winkel die eronder gelegen is des te meer: “ Mandarake” is in Fukuoka een van de bekendste manga winkel. Bijna alles wat te maken heeft met manga en anime kan je hier vinden.

Accommodatie

“De afstand naar school
is vaak korter.”

GenkiJACS Fukuoka biedt verschillende soorten aan accommodatie aan. De prijzen zijn lager dan in Tokyo en de afstand naar de school is vaak korter.

GenkiJACS Fukuoka biedt de volgende accommodaties aan:

 • Gastgezin
 • Dormitory
 • Een kamer in een gedeeld appartement
 • Een privé-Appartement
 • Langetermijn  privé-appartement

Mijn keuze…. een gastgezin

GenkiJACS deel III
De dochtertjes van mijn geweldig gastgezin

Ik heb in 2013 gekozen voor een gastgezin. Ze woonde in een appartement en hadden twee schatten van meisjes. Wanneer je voor een gastgezin kiest is het ontbijt is inbegrepen. Avondeten is een extra optie. Ik moest het ten laatste ‘s morgens vermelden of ik bleef eten (het kost maar 500 Yen).  Vanaf de woonplaats van mijn gastgezin moest ik een treinritjes maken van 10 minuten.

Tijdens het weekend leef je mee alsof je echt deel uitmaakt van het gezin. Ik heb hierdoor schoolfestivals, verjaardagen, familiebezoeken, enz. kunnen meemaken. Het is de ideale manier mee te kunnen genieten van het Japanse leven.

Tokyo

GenkiJACS deel III
Tokyo Tower

Tokyo, de hoofdstad is de bekendste stad van Japan. Een bezoekje brengen aan Tokyo staat dan ook waarschijnlijk hoog op het verlanglijstje van velen. Je eerste ervaring met Tokyo kan een beetje intimiderend overkomen omdat het zowel een toeristische als een zakenstad is. Hierdoor is het er altijd overweldigend druk. Doorheen de dag is er een stroming van mensen die je kunnen meesleuren op de meest drukke plaatsen. Je eigen ritme vinden in het begin is dan ook niet simpel. Het is een stad die nooit stilstaat. Veel van de bekende trekpleisters zijn dicht bij elkaar gelegen en zijn makkelijk te bereiken met het uitgebreide openbaar vervoer.

Waar is GenkiJACS gelegen?

GenkiJacs Tokyo is gelegen in het midden van Tokyo. Vanuit het drukste treinstation ter wereld Shinjuku treinstation is het 10 minuten wandelen. Je moet zoeken naar de een ingang van de Hanazo tempel. Want GenkiJACS is niet zichtbaar vanaf de hoofdweg.

 

GenkiJACS deel III
Poort Hanazo tempel

Wandelend door de rode tempelpoort kom je terecht in een kleine groene oaze middenin de stad. GenkiJACS bevindt zich in een van de gebouwen die rond de tepel zijn gebouwd.

GenkiJACS is ingesloten door andere hoge kantoorgebouwen toch zijn de klaslokalen helder. Omdat het vlak naast de Hanazo tempel ligt, waar je vaak nog kleine stukjes natuur vindt. Hierdoor heb je een mooi uitzicht op de hoge bomen en de tempel en verdwijnt het geluid van de stad een beetje naar de achtergrond.

GenkiJACS deel III
Klas kan soms vermoeiend zijn

Accommodatie

GenkiJACS Tokyo biedt verschillende accommodaties aan. De prijzen zijn een beetje duurder en de afstanden naar de school zijn vaak ook iets langer dan in Fukuoka.

In Tokyo biedt genkiJACS de volgende accommodatie mogelijkheden aan:

 • Een gastgezin
 • Een Guesthouse
 • Een Dormitory
 • Een prive Appartement

Mijn keuze….. een guesthouse

GenkiJACS deel III
Fuchu guesthouse

Ik heb voor mijn verblijf in Tokyo gekozen voor een guesthouse. Je hebt een eigen kamer, maar de badkamer en de keuken deel je met de andere bewoners. Het is gelegen in een voorstad van Tokyo gelegen; Fuchu. Met de trein kwam ik  in 30-40 minuten aan in Tokyo. De kamer was ruim en netjes en de bewoners waren open en sociaal.

“Ik kwam regelmatig terecht
in situaties waar de trein
begeleiders
de passagiers
in de trein moesten duwen”

De afstand naar GenkiJACS Tokyo vond ik soms ongemakkelijk omdat er maar elke 30 minuten een trein was. Tijdens de ochtendspits kwam ik ook regelmatig terecht in situaties waar de trein begeleiders de passagiers in de trein moesten duwen. In de zomer kan je dus in de drukkende hitte 40 minuten lang samengeperst staan in een trein.

Waar wil ik nu naartoe?

Ik kies voor Tokyo omdat, …

 • Ik echt een bezoekje wil brengen aan Tokyo met zijn bekende buurten.
 • Ik mijn weg kan vinden in een drukke wereldstad
 • Ik tijdens de vrijdag avond feestje eens echt wil genieten van het uitgaansleven in Tokyo.
 • Ik mij niet stoor aan een langere reistijd.
 • Ik op een relatief kleine oppervlakte snel en veel verschillende trekpleisters kan vinden.

  GenkiJACS deel III
  Afstudeer ceremony

Ik kies voor Fukuoka omdat,

 • Ik rustig wil genieten van het Japanse leven
 • Ik snel kan genieten van cultuur, natuur of de stad
 • Ik het niet erg vind om een beetje te wandelen voor ik op mijn plaats van bestemming geraak
 • Ik mijn verblijf dichtbij wil hebben, zodat ik niet te veel tijd verlies met het reizen naar de school.
 • Ik ook minder bekende plaatsen wil ontdekken
GenkiJACS deel III
zotte, geweldige klas

Ik kies gewoon voor allebei ….

GenkiJACS deel IIIHet voordeel dat GenkiJACS scholen heeft in twee verschillende steden zorgt er voor dat je beiden steden kan bezoeken door gewoon te beslissen naar beide scholen te gaan. Het is de ideale manier om twee verschillende kanten van de Japanse cultuur te genieten terwijl je de taal leert.

De leermethode en de boeken GenkiJACS deel IIIzijn het zelfde. Let wel op dat beide scholen misschien niet een klas hebben van hetzelfde niveaus. Het kan dus zijn dat je wanneer je wisselt tussen beide scholen je extra huiswerk meekrijgt omdat je een of meerdere hoofdstukken zelf  moet instuderen.

The end (終わり)

Hiermee heb ik het einde van mijn GenkiJACS blogposts bereikt. Ik hoop dat het nemen van de beslissing een beetje makkelijker word dankzij deze posts.

Heb je opmerkingen, suggesties of vragen dan kan je ze altijd in de ‘comments section’ plaatsen, of op mijn facebookpagina,  google+ pagina of via Twitter. Tot volgende week!

Andere GenkiJACS blogposts

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.