Een natte verjaardag

Ondertussen loop ik een beetje achter met mijn blogberichten. Het ontbreekt een beetje aan tijd. Maar voor al aan energie om alles bij te houden. Maar zoals je kan lezen, vandaag ga ik een inspanning doen om weer een beetje bij te werken. Maar vandaag meer over Een natte verjaardag.

Een natte verjaardag

De derde week van mijn verblijf in Japan. De routine zit er ondertussen in en omdat het vooruitzicht gunstig is dat ik een Jaar hier ga blijven heb ik niet direct grootste plannen. Wat goed is want, de derde week bestaat vooral uit veel regen en nog eens regen.

20 augustus

Een natte verjaardag
Een foto die perfect de derde week beschrijft

Misschien het ‘hoogtepunt’ (een beetje ruim genomen) van de week is mijn verjaardag. De dag zelf was niet de meest geslaagde dag. En zoals de andere dagen van de week was ook deze dag een opeenvolging van regenbuien.

Een verassing restaurant

Maar op vrijdag had een Japanse vriendin mij uitgenodigd om mijn verjaardag te vieren. Waar het was dat wilde ze me niet vertellen. Het enige wat ze wel wist (wilde) vertellen was dat het een thema restaurant was.

The Lockup

Een natte verjaardag
Het uitzicht van de tafel

Na weer door een zware plensbui te hebben gelopen kwamen arriveerden we aan The lockup. Een restaurant ingericht als een gevangenis/ ziekenhuis (voor mensen met mentale problemen)

Na een klein tochtje door een gangetje dat griezelig was ingericht werden we gevraagd naar onze mentale conditie waarna we naar onze ‘gevangenis/ kamer’ werden gebracht.

Iedereen van het restaurant was verkleed volgens het thema en ook het eten was hierop afgestemd. Hier en daar had een eten een rare vorm of kleur. Ook de namen van het eten was veranderd naar creatieve ‘ziekenhuis’ namen.

Een natte verjaardag
‘normaal’ eten veranderd in iets dat niet te herkennen is
Een natte verjaardag
Een normale quiche veranderd in a big bro’s prison supplies omelet

Happy birthday to you …..

Een natte verjaardag
Een mini verjaardagskaart

Bijna op het einde gingen ineens de lichten uit. Iedereen van het restaurant begon op en langs de verschillende gevangenis kamers te kruipen en begon iedereen bang te maken. (Japanners zijn precies nogal snel bang). Hierna gingen te lichten terug aan en ineens kregen iedereen die verjaard was een speciaal cakes voorgeschoteld met ‘creepy’ serveerster inbegrepen.

Een natte verjaardag
Een gepaste serveerster!
Een natte verjaardag
Ik heb zelf een kleine verjaardagskaart gekregen

Ik was een beetje verrast. 😛 Het was de perfecte afsluiter van mijn eerste verjaardag niet in België.

Heb je opmerkingen, suggesties of vragen dan kan je ze altijd in de ‘comments section’ plaatsen, of op mijn facebookpagina,  google+ pagina of via Twitter. Tot volgende week!

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.