Momochi

Momochi In het weekend van mijn verjaardag besloot ik om naar Fukuoka tower te gaan. Omdat ik twee dagen voordien mijn verjaardag was geweest mocht ik gratis binnen. Ik heb dit gecombineerd met een uitstapje naar Fukuoka Citizens’ Disaster Prevention Center en Robosquare. De perfecte dag om mijn toekomstige woonplaats eens een beetje beter te leren kennen.Een ondekkingtocht in Momochi.

Momochi

Het is maar een tripje van 15min vanuit Hakata station met de metro naar Nishijin. Fukuoka tower, Momochi beach, Robosquare en Fukuoka Citizens’ Disaster Prevention liggen dicht bij elkaar. Ze vormen de perfecte combinatie voor een dagje uit.

Ik heb opnieuw een kort filmpje gemaakt. Voor zij die een iets meer geanimeerde blog post willen lezen.

Fukuoka Citizens ‘ Disaster Prevention Center

Momochi
De ingang van Fukuoka Citizens ‘ Disaster Prevention Center

Japan staat bekent voor zijn vele aardbevingen, vulkanen en soms extreem weer van tyfoons. Ze staan er ook voor bekend steeds goed voorbereid te zijn. In de meeste grote steden in Japan is er daarom een Citizens’ Disaster Prevention Center. Hier jong en oud leren wat te doen bij brand,

Momochi
Hoe een brandblusapparaat gebruiken.

(De nooduitgang bordjes volgen), Hoe een brandblusapparaat gebruiken. Hoe het voelt om als er een aardbeving is. En zoveel meer dingen. Alles word op een leuke manier uitgelegd en je mag steeds actief ervaren hoe het voelt of wat je juist moet doen.

0
Momochi
De verschillende gradaties van een aardbeving
Momochi
De brandweer was aan het oefenen

Robosquare

Momochi Hierna nam ik een klein omweggetje om naar Robosquare te gaan. Hier staan robots van alle verschillende generaties uitgestald. En ja, ze hebben er een aantal rare exemplaren tussen staan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er is een robot die zakdoekjes kan uitdelen, eentje die kan zingen, of een zeehondje dat dementerende mensen helpt uit hun isolement te geraken. (Groot is het niet) Maar als je in de buurt bent is het zeker wel eens de moeite om eens binnen te springen, (het is ook gratis)

Fukuoka Tower

Momochi
Momochi strand

Daarna ging het richting Fukuoka tower en natuurlijk Momochi beach. Ik wilde nog niet direct binnengaan, want deze keer wilde ik foto’s nemen van Fukuoka bij nacht. Dus eerst eventjes langs het strand. Het weer was perfect, het was aangenaam druk op het strand dat volstond met kleine kabinnetjes waar je drinken en snack kon kopen.

Momochi
Goed weer, maar Japanners zijn geen zonnemensen.

Krijg korting (Of geraak gratis binnen)

Momochi
Een oude versie van de Fukuoka Now map. (Deze heb je nodig voor korting te krijgen)

Als je de toeristen kaart van Fukuoka now meeneemt, dan krijg je een toeristen korting en een postkaart. Maar als het je verjaardag is mag je zelfs gratis binnen. (Drie dagen voor en drie dagen na je verjaardag). Je krijgt een verjaardagskaartje en dit is het toegangsticket om naar de top van Fukuoka tower te geraken.

Op naar het 5de verdiep!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eenmaal de avond is gevallen is het uitzicht nog meer adembenemender dan ervoor. Overal begint de straatverlichting op te springen. De vele auto’s die in en uit de stad rijden geven Fukuoka een beetje een kerstachtig gevoel.

0

Momochi

Eens het donker werd was het uitzicht nog mooiere dan ervoor. De straatverlichting begint hier en daar aan te gaan. De auto’s die in en uit Fukuoka rijden geven het een beetje een kerstgevoel.

MomochiMomochi

Het lijkt bijna alsof het kerstmis is.

Fukuoka tower in het donker

Momochi
Een kerstboom

Eenmaal terug met mijn beiden voeten op de grond kan je genieten van de verlichting van Fukuoka Tower. De toren licht helemaal op. En regelmatig veranderd het uitzicht. Deze keer waren er vissen die over te toren zwemmen. Hoe meer je wegwandelde van de toren hoe zichtbaarder de vissen werden.

Momochi
Mooi he!

Heb je opmerkingen, suggesties of vragen dan kan je ze altijd in de ‘comments section’ plaatsen, of op mijn facebookpagina,  google+ pagina of via Twitter. Tot volgende week!

One thought on “Momochi

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.