Kimono festival

Eindelijk ga ik mijn derde week in Japan proberen af te sluiten. Op het moment heb ik een aantal dagen vrij voor mijn YMCA avontuur begint. Ik besloten om te proberen een beetje bij te geraken met mijn blog. Vandaag gaat het over het Kimono festival.

Kimono festival

Het Kimono festival was georganiseerd door youth international bridge. Deze organisatie probeer westerlingen en Japanners samen te brengen zodat ze elkaar leren kennen en dat ze ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. Je kon kiezen tussen drie verschillende workshops om de dag door te brengen.

Workshop 2, knutselen

Ik had gekozen voor workshop 2. Dit hield in: het maken van een Uchiwa (een Japanse waaier) en het maken van kusaru (9 aapjes op een stokje) Voor we aan deze leuke activiteit konden beginnen moesten we eerst nog het lange proces volgen van het aandoen van een Yukata.

Kimono festival
Een yukata aandoen vergt veel tijd en longinhoud

Een vroege dag

We moesten vroeg starten met het aandoen van de Yukata. Ik had op voorhand mijn Yukata al gekozen, ik moest mij dus enkel nog vrijwillig laten inbinden door de sensei van de winkel. (Goed dat ik het dragen van een korset al een beetje gewoon was, want een yukata dragen geeft het zelfde gevoel)

Kimono festival
Photo by: youth international bridge

Hierna was het richting het IMS gebouw in Tenjin. Want daar waren wachten de studenten van de kapperschool om iedereen zijn haar in een creatieve stijl te kappen. Bij sommige duurde het wel een uur. Bij mij was het in 10 minuten geklaard. (Ik denk dat ze niet veel ervaring hadden met mijn dun haar :()

Op weg naar ……..

Kimono festival
Photo by: youth international bridge

Met een (beetje) vertraging konden we in de namiddag eindelijk vertrekken —in de verschillende groepen— naar de verschillende activiteiten. Alles moest tevoet worden gedaan in een Yukata. (voor degene die weten hoe smal een yukata is om te lopen, simpel was het niet) we hebben veel kleine stapjes moeten zetten.

Kimono festival
Photo by: youth international bridge

Voor we aan de knutselactiviteiten konden beginnen zijn we al wandelt langs en door verschillende tempels gegaan. Een mooi moment om een aantal foto’s te nemen (na een tijdje was het wel goed). Uiteindelijk na 1.30 uur wandelen arriveerden  we aan het gebouw waar we onze waaier en aapje op een stokje gingen maken.

Kimono festival
Wandelen, wandelen, …..

Tijd voor creativiteit

Kimono festival
Eerst een waaier maken (Niet zo moeilijk:P)

Het was een leuke ervaring. Sommige waren handig met het naaien van de aapje. Anderen hadden wat meer help nodig. Maar op het einde had iedereen. zijn waaier en zijn aapjes.

0
Kimono festival
Hier begint het allemaal een beetje moeilijker te worden

Westers geïnspireerde kimono’s

Teruggekomen bij het verzamelpunt werd de dag afgesloten met een korte speech, en kregen we mooie kimono’s te zien die geïnspireerd waren op westerse culturen.

Kimono festival
Photo by; Youth international bridge

Heb je opmerkingen, suggesties of vragen dan kan je ze altijd in de ‘comments section’ plaatsen, of op mijn facebookpagina,  google+ pagina of via Twitter. Tot volgende week!

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.