Japanse studieboeken: Waar kopen?

Eindelijk heb ik zo goed als al mijn boeken eventjes kort besproken. Wat betekend dit? Dat dit de laatste post is van deze serie over studieboeken. Over sommige onderwerpen heb ik te veel boeken en over andere onderwerpen kan ik er misschien nog wel eentje gebruiken. Conclusie is dat ik ze niet allemaal kan meenemen. Ik heb spijtig genoeg een limiet aan gewicht dat ik mag meenemen en het limiet is al in zicht nu ik mijn koffers aan het maken ben. Dus welke boeken neem ik mee? Vandaag deel, het laatste deel, Japanse studieboeken: waar kopen?

Japanse studieboeken: waar kopen?

Maar eerst, Welke boeken neem in mee?

Genki (Boek 2)

Japanse studieboeken: Waar kopen?
Ik neem enkel boek 2 mee

In mijn eerste twee maanden volg ik opnieuw les aan GenkiJACS. Zij maken gebruik ze deze reeks. Ik denk da ik ongeveer op het einde van dit boek moet gaan inspringen. Dus dit boek neem ik mee, (Ik kan hierdoor een beetje geld terug krijgen XD)

A dictionary of basic Japanese grammar

Japanse studieboeken: Waar kopen?
Mijn bijbel van Japanse grammatica

Niet elk boek is even gedetailleerd uitgelegd. Daarom neem ik dit boek mee. Het is een dik boek. Maar als ik serieus wil studeren, moet ik een extra informatiebron hebben voor wanneer het niet zo duidelijk is.

Nihongo so matome boeken

Japanse studieboeken: Waar kopen?
Het kanji boek

Ik heb deze boeken gekocht om mij voor te bereiden op JLPT N3. (Ik had ze misschien beter in Japan gekocht), Maar al deze 5! Boeken neem ik mee.

Japanse studieboeken: Waar kopen?
De andere boeken van de reeks

Elektronische woordenboek

Japanse studieboeken: Woordenboeken
Mijn elektronisch woordenboek

Dit verlicht mijn bagage met zeker een 3-4kg. Want dit omvat woordenschat, kanji en zoveel meer. Ik zou zot zijn als ik dit niet zou meenemen.

Waar heb ik al mijn boeken gekocht?

Voor zij die deze blogpost reeks tot hier gelezen hebben, vragen en zich misschien af waar ik al mijn boeken gekocht heb. In dit laatste deel ga ik nu hierop proberen te antwoorden. Ik ga geen voorkeur uitspreken voor specifieke websites/ winkels. Elke winkel/ website heeft voor en nadelen. Maar ik heb geen enkel negatieve ervaring met de website/ winkels die ik vandaag vermeld.

De bekende website

Op het internet vindt je bijna altijd alles. Dus de boeken die ik de afgelopen weken heb besproken kan je makkelijk vinden op het internet. Je kan altijd eens gaan kijken op de bekende websites/ webwinkels zoals Amazon, The book depository, bol.com (voor de Nederlandstalige lezers). Hier vindt je bijna altijd de bekendste boekenreeksen zoals de grammatica boeken; Genki, Minna no nihongo of het kanji woordenboek kodansha’s essential kanji dictionary. Ben je dus van plan een boek te kopen, ook hier kan je eens gaan kijken of je ze vindt.

Gespecialiseerde websites voor Japanse boeken

Maar als je een minder bekent boek zoekt of een heel specifiek boek dat is uitgegeven in Japan, dan kan het zijn dat je deze boeken niet vind op deze websites. De volgende twee websites die ik vernoem zijn gespecialiseerd in Japanse studieboeken.

White rabbit Japan,

Japanse studieboeken: Waar kopen?
White Rabbit Japan

Ik heb deze naam al een aantal keer eerder vernoemd (onder de naam White rabbit press). Het is een bedrijf gevestigd in Japan dat zich focust op alles wat met leren van Japan en Japanse gadgets. Soms ontwerpen ze ook zelf leermateriaal, zoals de kana en kanji flashcards. Omdat ze in Japan zitten hebben ze toegang tot een hoop boeken die je nog nooit bent tegengekomen. Als je een boek zoekt dat in Japan is uitgegeven kan je vragen of ze het boek voor jouw willen kopen.

Verzending is niet gratis. Deze varieert van het aantal boeken en gewicht dat je koopt. De verzendingskosten zijn niet heel goedkoop, maar omdat je kan kiezen tussen verschillende verzendopties kan je zelf bepalen welke optie je de moeite waard vind. Al mijn verzendingen zijn steeds goed en op tijd aangekomen. Ze verpakken de boeken altijd goed en ze communiceren duidelijk naar de klanten. Ze verkopen ook leuke Japanse gadget en snoep. Dus als je eens iets uniek zoekt is deze website ook ideaal om eens te bezoeken.

JP Books

Japanse studieboeken: Waar kopen?
JP Books

Dit is een boekenwinkel gevestigd in Londen. Ze zijn enkel gespecialiseerd in Japanse leerboeken (geen gadgets). Je kan hier ook een groot aanbod aan boeken vinden. De meest bekende reeksen, maar ook onbekende parels kan je hier ontdekken. Ze bieden een goede service aan. Je kan direct zien of het boek nog in voorraad is.

Ben je een student Japanologie, dan kan je ook een studentenkorting krijgen. Ook hier moet je verzendingskosten betalen. (De verzending is gratis vanaf de aankoop van een heel hoog bedrag). De verzendingskosten zijn schappelijk. En je kan ook hier kiezen uit verschillende verzendopties. Nadat je een bestelling hebt geplaatst word alles heel snel verzonden. Mijn bestellingen zijn steeds snel aangekomen en waren steeds goed ingepakt.

Waar moet ik nu kopen?

Ik koop mijn boeken overal. Ik kijk altijd eerst goed rond, elke websites heeft geregeld promoties. Dus het is wel eens de moeite om te vergelijken. Over het algemeen verschillen de prijzen niet veel en beiden webwinkels (White rabbit Japan en JP books) geven een goede service.

De normale boekenwinkel

Maar natuurlijk kan je ook op de gewone ouderwetse manier op zoek gaan naar boeken. Net zoals JP books een boekenwinkel is in Londen kan je ook in België en in je eigen land winkels vinden gespecialiseerd in taalboeken. Dus probeer ook eens in je omgeving te zoeken en niet enkel op het internet.

The end (Owari)

Hiermee sluit ik eindelijk mijn lange reeks over Japanse studieboeken af. Ik hoop dat je nieuwe en leuke boeken hebt ontdekt. Heb je zelf ook een goed boek of wil je je eigen ervaring delen post deze in de ‘comment section’

Andere posts over Japanse studieboeken:

Heb je opmerkingen, suggesties of vragen dan kan je ze altijd in de ‘comments section’ plaatsen, of op mijn facebookpagina,  google+ pagina of via Twitter. Tot volgende week!


*Abonneer op de wekelijkse nieuwsbrief.

Je kan kiezen tussen de NL- of ENG-talige nieuwsbrief*

(Vergeet ook niet de bevestigingsmail te bevestigingen!!)


[wysija_form id=”1″]

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.