Sayonara België- Ohayou Japan

Sayonara België- Ohayou Japan
Hopelijk ben ik onderweg naar Japan

Wanneer deze blogpost verschijnt op mijn website, ben ik al begonnen aan trip naar Japan. Want eindelijk! Het is 1 augustus, de dag dat mijn (hopelijk) lang avontuur gaat beginnen. De afgelopen weken heb ik het enkel gehad over Japanse studieboeken (klik hier als je dit gemist hebt), maar nu ga ik kort de updates van de laatste weken opsommen. Mijn laatste post geschreven op Belgische bodem, Sayonara België- Ohayou Japan

Sayonara België- Ohayou Japan

Drie weken voor ik vertrok

Echt veel nieuws is er niet gebeurd in de afgelopen weken. Want zelf op dit moment weet ik nog niet of mijn studenten visum in orde komt. Dit kom ik pas te weten als ik in Japan ben. Het is nog eventjes spannend voor mij. (fingers crossed)

‘Ijiri’, mijn eerste nieuwe thuis

Sayonara België- Ohayou Japan
Een plattegrond van mijn eerste nieuwe thuis in Ijiri

Maar er zijn wel een aantal kleine dingetjes gebeurd voor ik vertrokken ben. Het allereerste is het nieuws van waar ik ga verblijven tijdens mijn eerste twee maanden. Dit gaat zijn in IJIRI. Voor mij is dit allemaal nieuw en toch ook niet zo nieuw. Vorige keer verbleef ik bij een gastgezin in Oohashi, Ijiri ligt maar 1 treinhalte verder. Bijna al mijn westerse vrienden die ik toen heb leren kennen verbleven ook allemaal in IJIRI. Dus het is niet allemaal nieuw. Het is een dorm, het Belgische equivalent van een “kot” (Of “kamers” voor de Nederlanders onder de lezers). Maat toch is het meer te vergelijken met een studio. Want ik ga een eigen badkamer en een koelkastje hebben. Een klein kamertje, maar dit is maar voor twee maanden. (Foto’s en misschien een klein You-tube filmpjes, volgt later ^^)

Mijn ‘luxueus’ misschien tweede thuis

Sayonara België- Ohayou Japan
Een plattegrond van mijn misschien tweede verblijf

Als alles goed gaat verhuis ik hierna naar een andere plaats, en hopelijk een grotere plaats. Waar dit is, staat nog niet vast. Maar een tweetal weken voor ik vertrok heb ik ook hierover een mailtje gekregen. Want ik had de optie om YMCA alles te laten regelen of via een verhuurbedrijf zelf op zoek te gaan naar een verblijfplaats. Ik heb maar wijselijk besloten dit aan de school over te laten. In bijlage van deze mail zat een bestandjes met een lijstje van de verschillende mogelijkheden die de school aanbied. Toen ik dit zag ben ik wel een beetje verschoten.

Sayonara België- Ohayou Japan
Dit is het wat er allemaal is inbegrepen

Kies ik voor de optie van een dorm, dan heb ik in een aantal gevallen en eigen badkamer, keuken en zelf een wasmachine op mijn kamer. Vaak is dan ook het ontbijt en het avondeten inbegrepen. Dit is niet de Belgische definitie van een dorm. Wat een luxe. Dit is meer een appartement dan een dorm. Dus wat het ook wordt, het gaat interessant worden. Hopelijk weet ik hier snel meer over.

Een week voor ik vertrok

De laatste week is er maar bitter weinig gebeurd. De laatste puntjes werden op de I gezet. Zoals medicatie kopen uit voorzorg, nog een nieuwe tandenborstel, …. Allemaal kleine dingetjes. En Natuurlijk mijn koffers maken. Ik heb het geluk dat ik dit keer twee, -Ja, dat lees je goed, twee- koffers van 23kg mag meenemen. “wat een luxe”, dacht ik eerst. Maar in Mijn laatste week heb ik toch wel een beetje moeten puzzelen. Uiteindelijk moet ik wel kleren meenemen voor vier seizoenen. Een hoop t-shirt en ook wel een groot aantal schoenen. Want ik heb schoenmaat 40, (een 25 in Japanse schoenmaat). En uit mijn ervaring van vorige keer is het vinden van schoenen niet simpel. Maar ja, als ik nu op dit eigenlijke moment op het vliegtuig zit, zal het me wel gelukt zijn.

Afscheid nemen bestaat niet….

Sayonara België- Ohayou Japan
Ik heb afgelopen weken van veel vrienden en familie afscheid genomen. Mijn beste vriendin heeft dit kaartje voor mij gemaakt

Verder heb ik in de afgelopen weken ook afgesproken met familie en vrienden om afscheid te nemen. Want we gaan elkaar niet meer zien voor lange tijd. Geen groot afscheidsfeestje. Dat ligt niet in mijn karakter. Veel vrienden en familie hebben beloofd om op bezoek te komen. Ik hoop dat vele zich daar aan houden. Met veel plezier wil ik gidsen om iedereen mijn droomwereld te laten zien. Maar we gaan natuurlijk in tussentijd ook regelmatig skype met elkaar.

De reis

Maar nu over mijn reis naar Japan. Mijn eerst trip was naar het vliegveld in Zaventem (Brussel) hier heb ik officieel afscheid genomen van mijn familie. (Ik moet toch wel een aantal traantjes wegpinken). Hier heb ik om 11.05u, het vliegtuig genomen naar Frankfurt. Want hier ga ik pas op het vliegtuig stappen dat mij naar Japan brengt. Eerst vlieg ik naar Nagoya. Dit is een stad dat iets onder Tokyo ligt. Op zondag 1 augustus rond 8 uur in de morgens kom ik aan in Nagoya neem ik vervolgens dan voor de laatste keer het vliegtuig naar Fukuoka.

Sayonara België- Ohayou Japan
Fukuoka zeezicht. Ik zal het snel weer zien.

Ik vertrek zaterdagvoormiddag en kom zondagvoormiddag aan, Je zou dus kunnen zeggen dat ik 24 uur onderweg ben. Hopelijk heb ik niet te veel last van een jetlag, want de volgende dag moet ik al naar school. Terug naar GenkJACS voor twee maanden. En hopelijk hoor ik snel nieuws van mijn visum. Meer is er niet te vertellen.

Heb je opmerkingen, suggesties of vragen dan kan je ze altijd in de ‘comments section’ plaatsen, of op mijn facebookpagina,  google+ pagina of via Twitter. Tot volgende week!


*Abonneer op de wekelijkse nieuwsbrief.

Je kan kiezen tussen de NL- of ENG-talige nieuwsbrief*

(Vergeet ook niet de bevestigingsmail te bevestigingen!!)


[wysija_form id=”1″]

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.