Japans leren met ‘Popin cookin’

Japans leren met 'Popin cookin'
Eindelijk goed weer ^^

Eindelijk is het hier nog eens goed weer. De thermometer geeft na een redelijk frisse lente eindelijk meer dan 20 graden aan. Maar spijtig genoeg zijn ook de examens voor mij begonnen. Ondertussen zit mijn eerste examenweek er al op. En hiermee zijn ook de meeste onderdelen van Japans al afgewerkt (grammatica, lezen, kanji, schrijven, video en luisteren). Om een beetje te ontspannen tussen al dat leren door heb ik een leuke manier gevonden om toch niet te hard af te dwalen. Ik heb een ‘popin cookin’ setje gemaakt.

Japans leren met ‘Popin cookin’

Wat is ‘Popin cooking’?

Japans leren met 'Popin cookin'
Plastieken molt

Voor zij die nog nooit gehoord hebben van ‘popin cookin’; het is een Japans bedrijf dat verschillende setjes verkoopt waarmee je zelf snoep kan maken. Ze hebben verschillende setjes, zoals sushi, bento en donuts. Een doos bevat een aantal zakjes poeder, een plastieken mal en instructies in het Japans.

Japanse instructies lezen

Japans leren met 'Popin cookin'
Japanse instructies

Een aantal jaar geleden had ik al eens de sushi-versie gekocht. Deze keer was ik voor de bento-versie gegaan. En ook al wijzen de prentjes (instructies)  op de doos zich redelijk goed uit, toch heb ik mijn best gedaan om de instructies te lezen. Wonderbaarlijk genoeg verstond ik bijna alles, al die jaren Japans leren beginnen eindelijk hun vruchten af te werpen. Ik ga geen uitgebreid verslag doen van mijn cooking skills; op het internet vind je genoeg voorbeelden van mensen die het al eens gedaan hebben. Net zoals in het Youtube filmpje dat ik hieronder heb staan.

Wat zit er in de zakjes?

Dus hier begon ik. Ten eerste moest ik uitzoeken wat alle zakjes moesten voorstellen. Zo bleek er een zakje rijst, inktvis, broccoli, ei, vlees en pasta in te zitten. Deze zakjes heb ik een voor een in de juiste vakjes gedaan van de mal, waar ik dan de hoeveelheid water aan toevoegde.

Japans leren met 'Popin cookin'

Stap voor stap

Japans leren met 'Popin cookin'
Het niet zo smakelijk uitziende gefrituurd eten

Na al deze stapjes te hebben gedaan was het tijd om mijn bento box samen te stellen. En dat is nog een reden waarom ik Japanse snoep zo geweldig vind om te ontdekken. De verpakking waar alles inzit fungeert ook als een decoratieve bento box. Nadat je de vorm hebt uitgeknipt en hier en daar met plakband hebt vastgehangen, heb je een leuke bento box waar je al je creatief snoep kan inleggen.

Het resultaat

Het uiterlijk

Ik moet zeggen: het resultaat lijkt helemaal niet op wat er op de doos staat. De onigiri panda geeft me eerder nachtmerries dan een uitroep van schattigheid. Maar ja, het is misschien een beetje de Japanse mentaliteit. Het proces is altijd veel interessante dan het resultaat. En dit geldt in dit geval voor zowel het uitzicht als de smaak.

Japans leren met 'Popin cookin'
De enge versie

De smaak test

“Ik raad niemand aan
alles op te eten”

Ik heb van alles een beetje geproefd, maar ik heb het niet helemaal kunnen opeten. De geur van het snoep valt redelijk goed mee. En hier en daar herkende ik de geur. Maar de smaak is zeker niet om over naar huis te schrijven. Hieronder vind je per zakje welke geur en smaak ik heb herkend. Ik raad het niemand aan het volledig op te eten. Anders denk ik dat je wel een beetje ziek kan worden.

Mijn mening

  1. Bruin zakje (gefrituurd eten): heeft een cola-geur en smaakt naar niet veel, en ziet er niet smakelijk uit.
  2. Groen zakje (broccoli): heeft een artificiële appelgeur maar smaakt naar niets.
  3. Rood zakje (octopus worstje): ruikt naar aardbeien, maar smaakt naar niets.
  4. Zwart zakje (zeewier/ smaakmaker): heeft een zurige smaak die je meestal vindt rond snoep.
  5. Orange kleine zakje (omelet): heeft de geur van citroen, maar net zoals een aantal andere zakjes heeft het niet veel smaak.
  6. Orange zakje (spaghetti): ruikt naar sinaasappel, maar het smaakt artificieel.
  7. Blauw zakje (rijst): ruikt naar fruitige kauwgom en smaakt er ook licht naar, maar de structuur is een beetje sponzig.

Terug naar studeren

In Ieder geval; het was een leuke pauze tussen het leren door. En ik hoop dat, wanneer ik in Japan ben, ik de andere versie ook eens kan proberen. Zouden jullie het ook eens willen proberen? Tussen het leren door toch nog een blogpost. Sorry voor het onregelmatig posten. Ik hoop dat ik voor ik vertrek nog een aantal updates kan meegeven.

JOEPIEEE nog 46  dagen voor ik vertrek!

Heb je opmerkingen, suggesties of vragen dan kan je ze altijd in de ‘comments section’ plaatsen, of op mijn facebookpagina,  google+ pagina of via Twitter. Tot volgende week!

**Vanaf nu kun je je ook abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief, zie rechts bovenaan om je aan te melden**

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.