Hakata mijn new place of interest

Ondertussen zit mijn 2de week er op. Omdat ik een achterloop heb ik besloten om vandaag (zondag) mijn blog een beetje bij te werken. De eerste week was vooral een week van verkennen, mijn weg vinden in Hakata en te besluiten of ik de omgeving van wel leuk vindt. (want omdat ik zoveel tijd heb doorgebracht in Tenjin was ik een beetje sceptisch) In deze week post: Hakata mijn new place of interest

Hakata mijn new place of interest

Mijn eerste schooldag

Hakata mijn new place of interest
Hakata station is een drukke plaats. Er is steeds wel iets te doen

Maandag ochtend, mijn eerste dag school. Na mijn lange reis heb ik uiteindelijk maar drie uurtjes kunnen slapen. Om 2 uur in de ochtend werd ik wakker. Redelijk moe ben ik dus vertrokken voor mijn eerste schooldag GenkiJACS.

Na de school te hebben geïnformeerde over mijn verloren bagage moest ik direct op gesprek komen. Na een kort interview in het Japans werd ik in een klas geplaatst. Ongeveer op hetzelfde niveau dan waar ik ben gestopt vorige keer (Hoofdstuk 18 in Genki 2). De volgende weken zijn dus een beetje herhaling.

Mijn verloren koffer

Hakata mijn new place of interest
Lekker, lekker. De gesmolten chocolade

Woensdag is mijn verloren koffer dan eindelijk aangekomen. Zonder slotje.  Maar bij nadere inspectie denk ik dat alles nog in de koffer zat. Spijtig genoeg heeft mijn koffer ergens in de blakende zon gestaan. Ik had er kleine doosje pralines meegenomen maar ik heb ze allemaal kunnen weggooien. Drie pralines waren gesmolten tot een grote praline en het was niet om aan te zien.

Een snel bezoekje

Vier weken geleden heeft mijn voormalig gastgezin een nieuw meisje mogen verwelkomen. Omdat ik souvenirs had meegenomen (eten) wilde ik deze snel afgeven. Maar ik wilde ook de nieuwe ouders een beetje rust gunnen. Dus hadden we afgesproken dat ik naar de winkel van mijn gastvader zou gaan om alles af te geven.

Uiteindelijk heb ik ook eventjes snel hun nieuwe huis kunnen zien en natuurlijk ook het schattig kindje. Het was zo een klein baby’tje, en zo stil. De twee andere kinderen, die op het moment zomervakantie hebben, waren voor de gelegenheid op vakantie bij de grootouders. (Hopelijk kan ik snel iedereen nog eens samen zien)

Ik ben een loodgieter (of toch niet)

De kamer in Ijiri is klein maar doenbaar voor twee maanden om te verblijven. (Later volgt een uitgebreide beschrijving). Maar het had 1 probleempje. Mijn toilet spoelde niet goed door. Dit heb ik direct gemeld en eerst kreeg ik een traditioneel zuignap in mijn handen geduwd. Ik was dus gepromoveerd tot selfmade loodgieter. Dit loste het probleem maar tijdelijk op. Maar de mensen van de dormitory hebben dit snel en goed opgelost. Twee dagen later was mijn toilet probleem mysterieus opgelost.

Het weekend

Tenjin

Eindelijk was het na vijf dagen weekend. Na nog altijd geen normaal slaappatroon te hebben gecreëerd kon ik eindelijk uitslapen en zo hopelijk naar een ‘normaal’ slaappatroon gaan. Zaterdag was ook winkel/ verkenning dag. Twee jaar geleden was GenkiJACS gelegen in Tenjin. Ik heb dus het merendeel van mijn tijd daar doorgebracht.

Hakata mijn new place of interest
Je vind altijd rare dingen in Japan. Iemand schoenen nodig?
Hakata mijn new place of interest
Ik had nood aan een spons

Omdat de school nu in Hakata ligt had ik nog niet de kans gegrepen om eens terug te gaan naar Tenjin. Ik wilde wat er allemaal veranderd is. Het is een dagje winkelen (100 yen shop) geworden en gewoon rondwandelen, een beetje nostalgie opsnuiven. Hier en daar wat spulletjes kopen die ik niet had meegenomen en genieten van de +30 graden temperatuur.

Attack on Fukuoka castle

Oude vrienden terugzien

Hakata mijn new place of interest
Oude vrienden opnieuw terugzien
Hakata mijn new place of interest
Een klein omiyage die ik gekregen heb

Zondag was een dag van reünie en avontuur. GenkiJAcs (de school) en ‘the tourism strategy committee of the Fukuoka Castle and Kourokan”  hadden de handen in elkaar gaslaan om een avontuurlijk spel te bedenken rond de geschiedenis van Fukuoka castle. Ik had een goede Japanse vriendin uitgenodigd, die ik dus al 2 jaar niet meer had gezien, om mee te doen aan dit avontuur. De reünie was geweldig. Eerst kleine souvenirtjes uitwisselen en daarna bijpraten en al volop plannen maken voor de volgende weken.

Het spel

Hakata mijn new place of interest
De introductie film

Aangekomen aan de ruïnes van Fukuoka castle moesten we allemaal naar een gebouw wandelen. Daar kan je de geschiedenis van het kasteel op een uitgebreide tijdlijn lezen. Na eventjes wachten. Werden we geïntroduceerd aan de hand van een filmpje. We moesten twee teamleden vinden en direct daarna in de ruimte op zoek gaan naar verschillende hints. (Deze konden ons helpen door het spel heen). Buiten moesten we de keuze maken uit een aantal handige ninja wapens en moest een teamlid op zoek naar een tip in een mand vol met rijst.

Hakata mijn new place of interest
Een van de opdrachten. Het gaf voor sommige mensen een beetje frustratie

Hierna werden we op pad gestuurd met een kaart en moesten we in 100 min proberen alle opdrachten te volbrengen. Steeds aangekomen op een post kregen we een leuk/ interessant weetje over Fukuoka caslte en zijn geschiedenis te zien. De opdrachten variëren van raadsels, tot doe opdrachten, die soms tot een beetje frustratie lijden. Steeds als je een opdracht goed had volbracht kreeg je een hiragana letter. (Op het einde moest je met deze tekens een zin maken)

Na 100 min werd er afgefloten. We hadden het niet gehaald. We hadden negen posten bezocht en hadden acht hiragana tekens. (We waren dichtbij) Maar het was een leuk avontuur. De teams bestonden uit een mengeling van westerlingen en Japanners het was dus ideaal om nieuwe mensen te leren kennen.

Conclusie. Dit evenement heeft mijn eerste week succesvol afgesloten. Ik ben nieuwe dingen te weten gekomen over Fukuoka caslte. Het oude vrienden kunnen terugzien en heb er nieuwe vrienden bijgekregen. Misschien bij de volgende attack on Fukuoka caslte kan ik wel succesvol zijn.

Hier kan je hun Facebook pagina vinden. Als je in Fukuoka bent en je hebt geluk kan je misschien de volgende keer zelf meedoen.

Heb je opmerkingen, suggesties of vragen dan kan je ze altijd in de ‘comments section’ plaatsen, of op mijn facebookpagina,  google+ pagina of via Twitter. Tot volgende week!

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.