Wie of wat is Usagi in Japan?

De mensen die al eens op mijn blog hebben rondgesnuffeld, hebben zeker al opgemerkt dat er verschillende titels aanwezig zijn. Omdat het een beetje voor verwarring kan zorgen, heb ik besloten deze week alles snel te overlopen. Ik ga ook proberen uit te leggen wat mijn bedoelingen zijn voor deze blog in de toekomst in post van deze week; ‘Wie of wat is Usagi in Japan?’

Usagi-san in Japan

Ik heb al een aantal keer Usagi-san vermeld op deze blog. Ook mijn twitter-account heeft de naam @usagi_In_Japan. Ik ben volop bezig met het opstarten van een Facebook pagina en een google+ pagina met dezelfde naam. Deze creëer ik zodat mensen mij makkelijker kunnen vinden en volgen. Al deze verschillende communicatiekanalen hebben de naam ‘Usagi In Japan’. Mijn laatste doel is het oprichten van een eigen Youtube kanaal. Maar eerst moet ik over het ongemak geraken dat ik heb wanneer ik mijn eigen stem hoor.

Wie is hij nu?

Wie of wat is Usagi in Japan?
De mascotte van mijn volgend avontuur

Usagi-san gaat de mascotte zijn voor mijn volgende avontuur naar Japan. En de mensen met een klein beetje kennis van het Japans (en degenen die mijn avatar hebben opgemerkt), kunnen misschien al raden wat Usagi-san is, ja hoor, het is een klein konijntje.

‘Usagi is het
Japanse woord
voor konijn.’

Dit kleine konijntje gaat mij gezelschap houden tijdens mijn vele excursies die ik gaan ondernemen.

Omdat ik het onderscheid wilde maken tussen mijn nieuwe avontuur, nieuwe belevingen, tips en tricks en mijn vorige reis naar Japan in 2013, besloot ik al de nieuwe blogposts onder de categorie Usagi-san in Japan’ te bundelen. Onder deze categorie komen waarschijnlijk nog subcategorieën, afhankelijk van wat ik het komende jaar ga schrijven.

Al mijn voorgaande blogposts zijn gecategoriseerd onder Kyuuto was in Japan’. Hier kan je nog steeds bijna alles terugvinden van wat ik gedaan heb. Dit zijn voornamelijk foto’s met bijna geen tekst. Over een aantal interessante onderwerpen ben ik nog van plan om later, wanneer ik terug in Japan ben, een uitgebreidere blogpost te schrijven

The weekly memento

Wie of wat is Usagi in Japan?
Mijn eerste ‘weekly memento’

Vorige week introduceerde ik een nieuwe categorie, the weekly memento. Hier ga ik elke week een foto posten die ik in Japan heb genomen. Een voor een hebben deze foto’s een speciale herinnering. Het kan zijn over een plaats waar ik elke dag langs moest, of iets dat zo speciaal was dat ik er nog steeds verhalen over vertel tegen mijn vrienden.

Kyuuto’s Amigurumi

Wie of wat is Usagi in Japan?
Usagi-san de gehaakte versie

De reden dat deze blog er is gekomen is door mijn hobby, Amigurumi, een Japanse variant van haken. Dit onderdeel heb ik daarom ook kort besproken onder Kyuuto’s crochet’. In de toekomst wil ik mij hier opnieuw op gaan toeleggen. Maar nu, in de nabije toekomst, zal dit moeilijk gaan met al mijn plannen en mijn avontuur in Japan.

Waarom Nederlands EN Engels?

Al mijn blogposts worden in het Engels en in het Nederlands gepost. De reden dat ik ook in het Nederlands post is omdat er niet veel Nederlandstalige blogs over Japan te vinden zijn. Hierdoor wil ik ook Nederlandstaligen de kans geven mij te volgen, en zo veel nieuwe dingen leren over de Japanse cultuur.

De reden dat ik ook elke blogpost in het Engels schrijf is omdat ik een groot aantal internationale vrienden heb. De universele taal die we spreken is Engels. Zo kunnen zij mijn avonturen ook volgen.

Wil je enkel de blogposts zien die in het Nederlands zijn geschreven, klik dan op de titel ‘Usagi-san in Japan (Nederlands)’ in de linker zijbalk. Hier zijn alle Nederlandstalige blogs samengebundeld.

In de toekomst

‘Usagi-san in Japan
is dus de categorie
waar je naar moet
uitkijken, als je mijn
avontuur wilt volgen.’

Misschien is de post van deze week niet de meest onthullende, maar volgende week ga ik starten met mijn ervaring te delen over de GenkiJACS in Fukuoka en Tokyo.

Heb je opmerkingen, suggesties of vragen dan kan je ze altijd in de ‘comments section’ plaatsen, of op mijn facebookpagina,  google+ pagina of via Twitter.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.