Eerst en vooral, mijn plannen voor 2015?

Ten eerste, mijn plannen voor 2015

Vooraleer ik echt start met mijn blog over mijn Japans avontuur met Usagi-san, vertel ik best hoe mijn leven er het komende twee jaar zal uit zien als alles verloopt zoals gepland. Hier zijn ze dan, mijn plannen voor 2015.

De reis gaat van start in het begin van augustus. Dan neem ik het vliegtuig richting Fukuoka, de hoofdstad van het eiland Kyushu. Deze stad wordt het middelpunt van al mijn avonturen. Waarom Fukuoka? Ik vind het een stad met de perfecte mix van een moderne grootstad en de traditionele Japanse cultuur. Misschien schrijf ik later nog over Fukuoka en mijn liefde voor de stad.

Mijn plannen tot nu toe, ….. Japans studeren

Eerst en vooral, mijn plannen voor 2015?
Fukuoka stad

Zo, begin augustus kom ik aan in Fukuoka, met een toeristenvisum dat slechts drie maanden geldig is. Hier ga ik dan de eerste twee maanden Japanse les volgen aan Genki Japanese and Culture School, of GenkiJACS in het kort. Zij gaan mij ook helpen bij de aanvraag van een studentenvisum. Deze procedure is redelijk ingewikkeld; je moet verschillende zaken in orde brengen en er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan dit visum. Maar als alles goed gaat, krijg ik na twee maanden mijn studentenvisum en zal ik officieel een “alien” inwoner zijn van Japan. Ik krijg dan zelfs een Japanese identiteitskaart.

Wanneer ik in Japan ben

In oktober start ik vervolgens aan de Fukuoka YMCA. Het zal een totaal andere omgeving zijn; de studenten in GenkiJACS bestaan uit een mix heeft van vele weterse nationaliteiten, terwijl er aan de YMCA school voornamelijk Aziatische studenten zijn. Ik zal in ieder geval degene zijn met de minste voorkennis van kanji.

Eerst en vooral, mijn plannen voor 2015?
Sakura bloesem

In beiden scholen zal ik in een studentenhuis (kot) verblijven, bij de start aan de YMCA moet ik verhuizen naar een ander kot. Ik ga niet in een gastgezin verblijven. Dit heb ik de vorige keer gedaan —het was een geweldige ervaring— maar deze keer moet ik de reis zo gebalanceerd mogelijk plannen zodat mijn bankrekening niet in het rood gaat.

In deze 14 maanden zal ik elke weekdag vier uur les hebben. Tussendoor ga ik natuurlijk veel plaatsen in Fukuoka bezoeken en steden in de omgeving. Op feestdagen en vakanties ga ik proberen verdere oorden te bezoeken. Ik zal getuige zijn van alle vier de seizoenen en van hun goede en slechte kanten. Ik ga een heleboel festivals met elke hun eigen speciale betekenis meemaken.

Voor ik vertrek

Maar voor dit allemaal kan gebeuren moet er nog veel worden geregeld. Ik moet mijn vliegtuigticket nog kopen en veel administratie in orde brengen, voor ik het land mag verlaten, zoals mijn ziekteverzekering en mijn bankzaken. Misschien nog het meest belangrijke dat geregeld moet worden, is het financieele aspect. Laten we eerlijk zijn, deze reis is niet goedkoop, al ga ik proberen te werken in Japan vanaf het moment dat ik een studentenvisum heb, ik moet nog steeds een hoop geld bij elkaar zien te krijgen.

Op het moment ben ik gestart met het uitwerken van een crouwdfunding project. De ideën zijn aan het komen, maar het zit nog allemaal in een vroeg stadium. Ik hoop hier meer over te kunnen vertellen in het midden van februari.

Dus …

Dit is het dan, een korte samenvatting van mijn grote plannen in 2015. Als je leuke ideën hebt voor mijn crouwdfunding, onderwerpen voor mogelijke toekomstige posts, of andere opmerkingen hebt, mag je ze altijd posten in de opmerkingen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.